Baby- en kinderhuid

Baby- en kinderhuid
Het pigmentsysteem van de kinderhuid is tot ongeveer 12 jaar in ontwikkeling. Tot die tijd kan de kinderhuid zich nauwelijks zelf beschermen tegen de zon. De huid kan gemakkelijk beschadigen door de zon, ook al is dat niet direct zichtbaar. De celdeling in de kinderhuid gaat immers zo snel dat sommige beschadigde ...
Weergegeven:
Sorteren op:

Loverock Love Cooling Down - Aftersun

Loverock Love Cooling Down - Aftersun Een duik in het zwembad  brengt verkoeling. Deze after..

€22,95 Excl. BTW: €18,97

Loverock Love Pure Skin - Gezichtscrème

Love Pure Skin - Gezichtscrème Geen vlinders in je buik, wel verliefd op je gezicht! Dat is pr..

€28,95 Excl. BTW: €23,93

Loverock Love The Sun - Zonbeschermingscrème SPF30

Loverock Love The Sun zonbeschermingscrème SPF30 De Loverock Love The Sun spf30 biedt de opt..

€23,95 Excl. BTW: €19,79

Het pigmentsysteem van de kinderhuid is tot ongeveer 12 jaar in ontwikkeling. Tot die tijd kan de kinderhuid zich nauwelijks zelf beschermen tegen de zon. De huid kan gemakkelijk beschadigen door de zon, ook al is dat niet direct zichtbaar. De celdeling in de kinderhuid gaat immers zo snel dat sommige beschadigde huidcellen niet herstellen. Dit kan huidproblemen op latere leeftijd veroorzaken. Daarom moet absoluut worden vermeden dat kinderen verbranden.

Goede zonbescherming is dan ook erg belangrijk voor de kinderhuid. Niet alleen op vakantie, op het strand of in het zwembad (water en zand weerkaatsen 30% van de de uv-stralen, waardoor je sneller kunt verbranden). Juist ook in de tuin of op school. Smeer op tijd en gebruik aanvullende bescherming zoals een hoed, zonnebril en/of uv-beschermende kleding. Het is verstandig de zon tussen 12 en 16 uur zo veel mogelijk te vermijden.