Informatie Dr. Alkaitis

Over Dr. Alkaitis

Dr. Alkaitis is een high performance gezichtsverzorgingslijn met levende ingrediënten wat betekent dat wij pure ingrediënten toevoegen zonder chemische processen of modificatie van planten. De lijn is ontwikkeld door de beroemde en bekende wetenschapper Dr. Saulius Anthony Alkaitis. 

Dr. Alkaitis: Mijn vrouw bracht altijd verschillende verzorgingsproducten mee naar huis en deze kwamen vaak van verschillende winkels waaronder gezondheidswinkels of biologische winkels. Na een blik te hebben geworpen op de labels met de ingrediënten was mijn respons altijd hetzelfde, ” Ik zou dat niet op mijn huid smeren als ik jou was”. Mede dankzij mijn wetenschappelijke en sociologische interesse in de huid wat een van de meest sociale organen is, heb ik op een dag tegen mijn vrouw gezegd, ” Ik zal een product voor je ontwikkelen waarvoor je huid je eeuwig dankbaar zal zijn”. Na een ontwikkeling van vijf jaar was de geboorte van onze core producten een feit. 

Dr. Alkaitis behandelt de huid als een levend organisme en voedt de huid gezonde en ”levende” ingrediënten waardoor de huid gezonder wordt. De extracten en producten worden met de hand geproduceerd en verwerkt om ervoor te zorgen dat deze de ”levende ingrediënten” bevatten. Levende ingrediënten zijn componenten uit kwalitatief hoogwaardige planten die in hun natuurlijke staat worden behouden. Dit in tegenstelling tot traditionele merken die de staat van de planten wijzigen in laboratoria’s door middel van chemische processen. Hierbij worden de extracten vaak opgebroken in actieve delen en passieve delen, waarbij de actieve delen worden gebruikt en de passieve delen worden weggedaan. Dit gaat tegen de filosofie van Dr. Alkaitis in die juist graag de volledige kracht van planten gebruikt in hun biologische staat. Dit betekent dat al onze extracten volledig worden behouden in de Dr. Alkaitis producten waarbij deze nooit worden verhit boven de lichaamstemperatuur om zo de therapeutische voordelen te behouden. Een natuurlijk product betekent ook een natuurlijk product zonder compromissen. Je zult daarom geen GMO’s of gemodificeerde componenten vinden in onze producten en ook geen vetten die het lichaam moeilijk kan verwerken of synthetische en chemische ingrediënten die je vaak in andere producten kunt vinden. Onze producten worden handmatig geproduceerd van begin tot einde.

Dr. Alkaitis: ” Mijn bedoeling was nooit om een organic of biologisch product te maken. Mijn intentie was om een product te ontwikkelen dat een goede gezondheid promoot en ondersteunt, een product wat interactie krijgt met de huid. Deze producten zijn ontworpen om tegelijkertijd ervoor te zorgen dat de huid terug kan keren naar haar natuurlijke staat van gezondheid en deze staat te behouden”.

Bewust van de huid: 
Dr. Alkaitis werkt niet tegen je huid, maar werkt samen met je huid door deze te voeden op dezelfde wijze als wij ons lichaam voeden. De complexe formule van levende ingrediënten betekent dat deze aanpassend werken waardoor zij zich aanpassen aan de unieke huidtypen van het individu en hiermee de huid terug in balans brengen. Daarom hebben wij geen aparte producten voor bepaalde huidtypen zoals een vette huid of een droge huid. Onze producten corrigeren de balans van het individu en brengen de huid terug naar een optimale staat van gezondheid.

Geschiedenis uit een potje: 
Door de ”levende” componenten te gebruiken uit planten en andere ingrediënten, maken wij gebruik van een eeuwenoude traditie die al lang vergeten is door de meeste mensen. Deze traditie van plantheelkunde wordt al sinds het begin van onze beschaving gebruikt waarbij men altijd een uitgebreide kennis had van de natuur en haar genezingskracht. Deze natuurlijke aanpak om te genezen staat al eeuwenlang bekend als de manier om het lichaam in de beste conditie te behouden. Synthetische producten daarentegen zijn maar een eeuw in gebruik en met weet nog steeds weinig af van de effecten van deze producten. Het gebrek aan kennis is ook een primaire reden dat er voor bepaalde huidtypen steeds nieuwe producten worden ontwikkeld die beter zijn dan de vorige. Plantaardige producten daarentegen werken al eeuwenlang zonder vernieuwing.

CONCEPT

Geformuleerd als een therapeutische rauwe health food voor de huid. Dr. Alkaitis is de enige rationele aanpak voor tijdloze schoonheid.

PHILOSOPHY

 Ware schoonheid ligt ten grondslag aan gezond leven. Onze producten zijn rauwe kruidenextracten die handmatig gemaakt worden welke een dynamische ”levende” skin care lijn maakt die onmiddellijke resultaten produceert.

MOTTO

Een gezonde huid is een mooie huid.
De huid is een reflectie van de interne en externe gezondheid waarbij de gezonde huid prachtig glanst.

 

Skin sense
De huid is het grootste orgaan in het lichaam en absorbeert een groot gedeelte van de voedingsmiddelen, maar ook van de giftige middelen die op de huid worden aangebracht. Dit heeft een grote impact op de huid, maar het beïnvloedt ook of jij lekker in je vel zit. Onze huid heeft een directe verbinding met onze gezondheid en de huid laat het ook duidelijk zien als deze niet gebalanceerd is of iets niet tolereert. Een orgaan wat zo veelzijdig is en zo belangrijk is voor onze gezondheid verdient de juiste verzorging en aandacht. Deze verzorging gebeurt door het voeden van de huid met de beste therapeutische en natuurlijke ”health foods” van Dr.Alkaitis.

Dr. Alkaitis: Onze huid is erg goed in het behouden van de belangrijke pH balans. Deze gedraagt zich als een beschermende ozonlaag over onze huid. Maar de alledaagse producten die men gebruikt dragen bij aan het uit balans brengen van de huid. Sulfaten van shampoos en cleansers, goedkope niet-biologische alcohol, glycerine en andere chemische componenten schaden de huid en daarmee ook de beschermende ozonlaag. Sterker nog, huidbeschadiging en irritatie worden beschouwd als sleutelfactoren die het verouderingsproces versnellen.

Chemische onzin
Op het moment dat synthetische chemicaliën gebruikt worden in cosmetische producten, zorgen deze voor een vernietigend effect van de huid. Deze blokkeren de aanmaak van talk en resulteren in het formeren van mee-eters of ontstekingen. De chemische componenten zijn ook verantwoordelijk voor het uitdrogen van de huid en verstoppen hiermee de huid’s belangrijkste zweetklieren. Dit vormt een directe bedreiging voor onze gezondheid. De grondstoffen voor deze synthetische chemicaliën worden vervaardigd met machines. Omdat machines niet flexibel genoeg zijn, worden de grondstoffen aangepast aan de machines. Hierdoor vormen deze geen goede fit met onze huid en zeker niet met onze gezondheid.

Het is daarom geen verrassing dat het gebruik van synthetisch geproduceerde en gemodificeerde producten in strijd zijn met de behoeften van het lichaam voor natuurlijke ingrediënten. Hierdoor zal het lichaam altijd de natuurlijke balans kwijtraken.

Dr. Alkaitis sense
Dr. Alkaitis is zich goed bewust van de gevaren die liggen in de vele synthetische materialen die vandaag worden gebruikt. Wij geloven ook dat zorg dragen voor je huid niet alleen een zaak is van schoonheid, maar ook een zaak is van de alledaagse hygiëne en gezond leven. Veel van de cosmetische producten die vandaag als ”organic” of ”natuurlijk” worden verkocht, bevatten in werkelijkheid veel additieven en synthetische ingrediënten die het natuurlijk gezondheidsverloop van de huid niet ondersteunen. Dit komt deels ook door de wetgeving die het erg makkelijk maakt om een product als ”organic” te bestempelen.

Dr. Alkaitis heeft deze lijn ontwikkeld om het beste van de wetenschap en natuur te combineren om een cosmetische lijn te creëren die een holistische aanpak omarmt jegens schoonheid.

 

AWARDS

Dr. Alkaitis Awards

Dr. Alkaitis Skin Care heeft verschillende awards gewonnen in meerdere categorieën. Hieronder een greep uit onze awards:

Organic Beauty Talk – Best In Green Awards 2012
Best Natural Skincare Line (Reader’s Choice) – Dr. Alkaitis
Best Holistic Organic Line for Men – Dr. Alkaitis

Beauty Shortlist Awards 2012
Best Eye Cream

Organic Beauty Talk – Best in Green Awards 2011
Best Natural Line for Acne/Blemish-Prone Skin – Dr. Alkaitis

The Well Daily Editor’s Choice by Monica Waters
Periodically, revitalize skin by using Dr. Alkaitis Organic Enzyme Exfoliating Mask, made with organic fruits.

2010 Natural Beauty Awards by Fig+Sage
1. Best All-Around Line: Dr. Alkaitis
2. Best Cleansers for Problem Skin: Dr. Alkaitis Organic Purifying Facial Cleanser (great for all skin types)
3. Best Facial Oils for Oily/Acne Skin Types: Dr. Alkaitis Organic Nourishing Treatment Oil
4. Best Facial Moisturizers For Normal Skin Types: Dr. Alkaitis Organic Day Cream
5. Best Eye Cream/Gel: Dr. Alkaitis Organic Eye Cream
6. Best Facial Mask For Oily/Acne Skin: (great for all skin types): Dr. Alkaitis Universal Mask

Natural Health Magazine – Beauty Awards 2010 – Dr Alkaitis Organic Nourishing Treatment Oil

Wallpaper Award – Best Facial Treatment
The Wallpaper award for Best Facial goes to Skin Food Facial by Dr. Alkaitis.
“Our research to find this years new facial was vigorous, but Dr. Alkaitis’s all-organic Skin Food Facial was the clear winner” – Wallpaper magazine, Feb 2009

Lifescape Beauty Awards – Best Eyecream – The stand out product in this category was Dr Alkaitis Organic Eye Cream

Marie Claire June 2008 Editors Choice – Dr. Alkaitis Organic Nourishing Treatment Oil, with pure healing and soothing Ingredients, from rosehip seed to tumeric, work wonders on stressed out scalps and skin.

Overzicht van alle producten en bestellen >>